Kontratë Shitjeje për Makinat

by on Janar 4, 2008 / 13 544 lexime

Shpërndaje

Në radhë të parë falenderoj të gjithë lexuesit dhe përdoruesit e GjejMakina.com.

Faqja jonë ka për qëllim t’i shërbejë tregut të makinave të përdorura dhe të reja në mënyrën më të mirë ashtu siç i takon shekullit tonë. Duke u bazuar në këtë qëllim mundohemi të publikojmë çdo lloj materiali dhe artikulli që i shërben pronarëve të makinave dhe blerësve të tyre. Një prej tyre është edhe kontrata që bëhet përpara noterit në rastin e shitjes së makinës.

Ajo në fakt mund të përdoret dhe vetëm të merret noteri si dëshmues por noterët në përgjithësi nuk besojmë se e pranon këtë.

REPUBLIKA E SHQIPERISE

DHOMA E NOTERIS TIRANE

Nr________Rep.

Nr________Kol.

 

KONTRATE SHITJE

 

Sot me date ________________, ne dhomen e Noteris Tirane, para meje Noteres _______________, me zyre ne ______________________, u paraqiten personalisht palet ne kontrate te cilet kerkuan redaktimin e kontrates se shitjes mjetit midis tyre:

SHITESI: _______________, i biri/e bija e ______________, lindur ne __________ me _________, banuese ne ________, per identitetin e tij/saj u sigurova nga Certefikata me fotografi leshuar nga Zyra e Gjendjes Civile _____________________, madhor/e,me zotesi te plote juridike e per te vepruar.

BLERES: ________________, i biri/bija ___________, lindur ne _______ me ____ , banues/e ne ____, per identitetin e tij u sigurova nga Certefikata me fotografi leshuar nga Zyra e Gjendjes Civile ____________________, madhor/e, me zotesi te plote juridike e per te vepruar.

Objekti i kontrates: Shitje automjeti: automjeti

Baza ligjore: Neni 705 i Kodit Civil

Bazuar ne Lejen e qarkullimit Nr ____________. vertetohet se shitesia eshte pronare e mjetit me autoveture me vende (4+1), me ngjyre _______ me te dhenat :

Tipi : _________

Numuri shasise :_________________

Viti i prodhimit:___________________

Karburanti :______________________

Targa :__________________________

Shitesi/a deklaron se me vullnet te lire dhe te plote mjetin e pershkruar me siper ia shet bleresit per shumen _____________________ shume e cila eshte likujduar totalisht jashte kesaj zyre noteriale.

Me kete akt shitje shitesi/a humbet pronesine mbi mjetin dhe bleresi behet pronar i automjetit te mesiperm.

Kontrata e shitjes, ne baze te nenit 705 te Ko dit Civil, u redaktua ne tre kopje te barasvlefshme dhe nenshkruhet rregullisht nga palet perpara Noterit Publik .

SHITESI BLERESI

_______________ ____________________

 

 

 

N O T E R E

Kjo është një kontratë e marrë nga një noteri në Tiranë dhe siç e shikoni ka probleme në përdorimin e shkornjës ‘ç’ dhe ‘ë’ dhe formati i kësaj kontrate nuk është edhe aq i zgjedhur. Megjithatë kjo kontratë është e mjaftueshme që të lexoni atë që firmoset tek noteri përparase të shkoni dhe të firmosini.

Dosjen mund ta gjeni këtu: kontratemakine.doc

 

 

 

 

 

Comments

bravo stafit te gjej makina.com do ju lusja qe te ne nxirrnnit ndonje informacion per ligjin qe do dali ne shqiperi per modifikimin e makinave ju faleminderit edhe nje here

Pershendetje. Me pelcen faqja e juaj gjejmakina.com kjo do te thote se menyra e informacionit qdo dite e me shum po jau lehteson edhe shqipetareve jeten. Dhe njeher bravo jeni shum te mir dhe te palodhshem faleminderit

Pershendetje.Kam nevoje per nje kontrate makine me qera sipas legjislacionit ne shiperi.ju lutem a mund te me dergoni nje tip kontrate makine me qera .Faleminderit.

jom i shkupit ma kan vjedh makinen a kom informacione qi asht ne tiran me talga te tiranes a egziston mundesi mem mdihmu noj sen

Pershendetje. Deshiroj te blej nje makine ne gjermani ,munde te me thoni se sa kushton kalimi i pronesis dhe nese behet kalimi i kesaj te fundit per personat te cilet nuk jane rezidenc ne gjermani,ose me sakte si duhet te ta sjell makinen ne shqiperi komfront ligjit.faleminderit dhe komplimente per faqen ,ju lexoj shpesh.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *